Data Vogin voorjaarscursus 2015: 19, 20, 21 en 26, 27 mei aanstaande

Dit voorjaar wordt de 74e editie van de Vogin cursus "Zoeken doe je zo" georganiseerd op 19, 20, 21 en 26, 27 mei te Wageningen. Voor een inkijkje in het cursusmateriaal van de afgelopen cursussen kijk dan eens onze cursuswiki.
Voor meer details zie de Cursussen bladzijde van de Vogin-site.

Aanmelden voor de cursus: 
•per mail:  msu.library@wur.nl
•per telefoon:  0317 - 485479  (Mevr. Smelik)

VOGIN-IP-lezing - 26 maart 2015

Op 26 maart organiseren VOGIN en vakblad IP weer gezamenlijk de jaarlijkse VOGIN-IP-lezing.

Evenals voorgaande jaren niet één lezing, maar een uitgebreid programma van lezingen en workshops rond het thema "zoeken & vinden", dit keer in het gebouw van de OBA in Amsterdam.

Er zijn twee plenaire keynotes:

  • Greg Notess, al meer dan 20 jaar de vaste chroniqueur van alles wat met zoeken op internet te maken heeft, voor de Amerikaanse bladen Online en Online Searcher,  bespreekt de transformatie van webzoeken, van "keyword search" naar Google's Knowledge Graph;
  • Piek Vossen, hoogleraar bij de VU, in 2013 winnaar van een prestigieuze Spinoza-premie en in 2014 van de "big data award", praat ons bij over de ontwikkelingen op het snijvlak van big data en taalgebaseerde zoektechnologie.

Verder hebben bezoekers de keuze uit het bijwonen van nog meer lezingen en deelname aan allerlei praktijkgerichte workshops door docenten van de VOGIN-cursus en van GO-opleidingen.

Een mooie update-gelegenheid voor wie in het verleden de VOGIN-cursus volgde.
Kijk voor het volledige programma op Vogin-IP lezing site
U kunt u daar ook online aanmelden.

Oudcursisten van VOGIN, abonnees van IP en leden van de KNVI krijgen korting.
Volg ook de weblog met achtergrondinformatie

Data Vogin voorjaarscursus 2015: 19, 20, 21 en 26, 27 mei

 

Dit voorjaar wordt de 74e editie van de Vogin cursus "Zoeken doe je zo" georganiseerd op 19, 20, 21 en 26, 27 mei te Wageningen. Voor een inkijkje in het cursusmateriaal van de afgelopen cursussen kijk dan eens onze cursussite. Aanmelden voor de cursus: