Het laatste nieuws

Nieuws

Erasmus Academie: Mastercourse Informatie- en documentmanagement
Informatieprofessionals opgelet – de digitale transitie is een feit!. Na het volgen van deze 8-daagse mastercourse ontwikkelt u een nieuwe visie op informatievoorziening en krijgt u inzicht in de vormgeving van Information Governance.

In 2016 bestaat de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland 125 jaar! Dat vieren we tijdens een feestelijk jubileumcongres waarbij de toekomst van de professie van de archivaris en van andere informatieprofessionals centraal staat. Het jubileumcongres vindt plaats in de prachtige Philharmonie te Haarlem, de stad waar de KVAN in 1891 werd opgericht.

Presentatievaardigheden bijschaven voor het einde van het jaar?
Dat kan nog!
Op woensdag 9 december 2015 organsieert Jantine Zeeman Communicatie de training Presenteren en Profileren in Weesp.

Het dagprogramma van de conferentie is verdeeld vier verschillende tracks: Samenwerkingen, Wikimedia-wereld, Wikipedia en vrienden en de Wiki-helpdesk. Na de plenaire keynote lezing over Europa en het auteursrecht door Europarlementariër Marietje Schaake kunnen deelnemers per sessie kiezen uit vier presentaties.

Op donderdag 3 december opent de Prodent Fabriek in Amersfoort haar deuren voor Infomania 2015. Een waanzinnig evenement voor de informatieprofessional van nu. Zes thought leaders presenteren de wereld van nu, aan de hand van de meest ontwrichtende nieuwe technologieën op het gebied van Gezondheid, Logistiek, Duurzaamheid, Cultuur, Onderwijs en Veiligheid. Koplopers en pioniers laten zien hoe ze deze ‘disruptive technologies’ nu al in de praktijk brengen. Met de deelnemers praten we over de impact op ons dagelijks werk. Samen schrijven we de digitale toekomst!

This year's proposed themes accentuate the transparency in grey literature and the almost seamless processes of research, authorship, publication, indexing, as well as, the uses and applications to which it is exposed in knowledge based communities. Many of these processes are the same faced by commercial publishing, where only the differences lie in grey tech approaches to high tech issues.


Ik meld me aan voor de KNVI Nieuwsbrief!

*Verplicht veld
Ik ontvang de nieuwsbrief het liefst als: