Het laatste nieuws

Nieuws

Op dinsdag 30 september organiseren Sectie Informatieverzorging Musea in Nederland (SIMIN) en Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) in Leiden een studiedag over de omgang met het auteursrechtelijke aspect van erfgoedcollecties.

EBSCO Information Services is ook dit jaar weer gouden sponsor van de KNVI en van het jaarlijkse congres. Zoals u van ons gewend bent, zullen wij op 18 november in Nieuwegein dan ook prominent aanwezig zijn. Wij hopen u daar te mogen verwelkomen!

Op donderdag 30 oktober organiseren de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD), Het Instituut voor Beeld en Geluid (B&G) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Hilversum een studiedag over webarchivering in Nederland.

Kom Kennis Maken" - gebundelde krachten in de Chocoladefabriek.

Deze 4-daagse opleiding leidt u op tot informatiemanager op tactisch en strategisch niveau. De opleiding is specifiek ontwikkeld voor managers en adviseurs werkzaam bij (semi) overheidsorganisaties, zoals ministeries, gemeenten, provincies en waterschappen of uitvoeringsorganisaties, zoals zorg- en onderwijsinstellingen, woningcorporaties, openbaar vervoer, etc.

In Europeana Newspapers , dat in januari 2015 zal worden afgerond, worden zo'n 18 miljoen krantenpagina's beschikbaar gesteld via Europeana en The European Library. 10 miljoen krantenpagina's zullen full text doorzoekbaar zijn. Graag lichten wij op 28 oktober de mogelijkheden van deze digitale collectie verder toe.


Ik meld me aan voor de KNVI Nieuwsbrief!

*Verplicht veld
Ik ontvang de nieuwsbrief het liefst als: